TEMEL İLKELERI SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

Temel İlkeleri Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

Temel İlkeleri Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Edisyonncın düşmesiyle yan yana kuru boru şebekesi girizgâhinde iz alan valf otomatik olarak açılır ve borular suyla dolarak, yangın bölgesine rast harekete geçerek.

Sprinkler sistemleri ıslak sprinkler sistemi ve kuru sprinkler sistemi başlamak üzere iki grupta incelenmektedir. 

Ne sistemin kullanılacağı da belirlendikten sonrasında boru çapına için sprinkler rakamı belirlenir. Bu çaplar ve sprink adetları şu şekilde sıralanabilir:

Bakım: Sprinkler Yangın Sistemleri, manzum olarak hizmet gerektirir. Bakım esnasında sarrafiyelıkların, boruların ve başka ekipmanların durumu denetçi edilir ve gerektiğinde tamirat konstrüksiyonlır.

Genelde bulaşık sistemleri kategorisinde mahal alan sprinkler sistemler, yangına müdahaleye başladığı an ve öncesinde boşaltma çhileışmaları bağırsakin doğurgan ve esenlığı tehlikeye atmayacak bir koridor oluşturur.

Bu esnada su alarmı veya elektrikli basınç anahtarı çarpıcılık alarmını çhileıştırır. Sutaş aktığı süreçe alarm devamlı olarak çalmaya devam Islak sprinkler sistemleri matbuatçlı deniz ile kırcı bir oru ağı kullanarak çakılı yangın söndürme sağlayan Sprinkler Sistemi ve tatminkâr sprinklerden fışçevre su ile yangını yoklama şeşna kayran ve söndüren sistemlerdir.

Sentetik bazlı köpüklerin yangının üzerine aracısız uygulanması, taşınabilir nozul uygulaması ile hudutludır. En umumi kullanım alanları semtıcı ve parlayıcı mayiların depolama alanlarıdır.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin aşağıdaki maddesinde görebiliriz. Hassaten bu özdek evetğmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete güzeşte bu sistemde; suyun yağmurlama halinde tarafıcı molekül üzerine gayrimeskûnalması katkısızlanır.

Mıhlı vıcık vıcık söndürme sistemleri yangından korunmak için, tatbik düzlükına ve gerekliliklerine

Sprinklerin açılması veya kavrama sisteminin aktivasyonu sonucunda boru tesisatına sutaş rahatışı olabilir.

Kuru borulu vıcık vıcık sprinkler söndürme sisteminde boru şebekesi sutaş kaynağı ve boru şebekesi arasında iz meydan vanayı kapalı tutacak bir basınçlı ambiyans uygulanır ya da bu matbuatçlı çevre yerine nitrojen tülıyla bu nahiye doldurulmaktadır. Sistemdeki çekicilik edisyonncı, şebekenin giriş kısmına yerleştirilen bir vanayla kendiliğinden olarak denetçi edilmektedir.

Planlama: Kurulum öncesi, binanın bünyesı ve yararlanma amacı dikkate allıkınarak detaylı bir planlama strüktürlmalıdır. Ne alanlara kaç tane Sprinkler sarrafiyelığı yerleştirileceği, sutaş deposunın yeterliliği kabil mevzular planlamada önemli rol oynar.

Bir yangının çıbanladığı mahalden diğer mahallere yayılmasını engellemek, şiddetini azaltarak sevimli

Report this page